- Cimbrul are o aromă puternică şi proprietăţi antiseptice. Se adaugă la
preparatele din carne şi la buchetele de verdeţuri asortate;
- Usturoiul, ceapa, mărarul se adaugă la castraveţi, în saramură sau în oţet;
- Boabele de muştar sunt indicate la mai toate conservele de legume;
- Foile de dafin se adaugă la conserve, pentru o aromă deosebită;
- Boabele de piper şi hreanul menţin gogoşarii tari;
- Menta, coaja de lămâie sau de portocală dau aromă oţetului;
- Tarhonul se utilizează pentru aromatizarea oţetului, la preparatele din peşte sau din pui;
- Busuiocul dă o aromă specială uleiului din diverse conserve;
- Ardeiul iute, ienibaharul sau rozmarinul se folosesc pentru marinate.
- Usturoiul, ceapa, mărarul se adaugă la castraveţi, în saramură sau în oţet;
- Boabele de muştar sunt indicate la mai toate conservele de legume;
- Foile de dafin se adaugă la conserve, pentru o aromă deosebită;
- Boabele de piper şi hreanul menţin gogoşarii tari;
- Menta, coaja de lămâie sau de portocală dau aromă oţetului;
- Tarhonul se utilizează pentru aromatizarea oţetului, la preparatele din peşte sau din pui;
- Busuiocul dă o aromă specială uleiului din diverse conserve;
- Ardeiul iute, ienibaharul sau rozmarinul se folosesc pentru marinate.