marți, 20 septembrie 2011

Alimente recomandate pentru diabetici


Numerosi nutritionisti si experti au indicat fasolea, produsele lactate, somonul, tonul şi grâul pentru ca sunt pline de elemente nutritive extrem de sanatoase (precum fibrele, acizii omega-3, calciul si vitamina D) si pentru ca sunt extrem de versatile, astfel incat le poti folosi in diferite retete, le poti adauga la preparate sau le poti consuma ca si gustari.
Primul dintre ele, fasolea, are un continut ridicat de fibre care te ajuta sa te simti plina, echilibreaza nivelul zaharului din sange si chiar reduc nivelul colesterolului; o jumatate de cana de fasole neagra iti ofera 7 grame de fibre. Contine si calciu, un mineral care conform cercetarilor ajuta la arderea grasimii. Intr-o jumatate de cana de fasole alba vei gasi in jur de 100 mg de calciu – aproximativ 10% din necesarul tau zilnic. Fasolea este o sursa excelenta de proteine si are un continut scazut de grasimi saturate (spre deosebire de alte surse de proteine precum carnea rosie). O poti consuma in salate, supe, chili etc.
Detalii despre calităţile celorlalte alimente nominalizate de nutritionisti pe: http://www.culinar.ro/articole/hraneste-te-sanatos/5-alimente-sanatoase-pentru-diabetici/195/2315/