Numerosi nutritionisti si experti au indicat fasolea, produsele lactate,
somonul, tonul şi grâul pentru ca sunt pline de elemente nutritive extrem de
sanatoase (precum fibrele, acizii omega-3, calciul si vitamina D) si pentru ca
sunt extrem de versatile, astfel incat le poti folosi in diferite retete, le
poti adauga la preparate sau le poti consuma ca si gustari.
Primul dintre ele, fasolea,
are un continut ridicat de fibre care te ajuta sa te simti plina, echilibreaza
nivelul zaharului din sange si chiar reduc nivelul colesterolului; o jumatate
de cana de fasole neagra iti ofera 7 grame de fibre. Contine si calciu, un
mineral care conform cercetarilor ajuta la arderea grasimii. Intr-o jumatate de
cana de fasole alba vei gasi in jur de 100 mg de calciu – aproximativ 10% din
necesarul tau zilnic. Fasolea este o sursa excelenta de proteine si are un
continut scazut de grasimi saturate (spre deosebire de alte surse de proteine
precum carnea rosie). O poti consuma in salate, supe, chili etc.
Detalii despre calităţile
celorlalte alimente nominalizate de nutritionisti pe: http://www.culinar.ro/articole/hraneste-te-sanatos/5-alimente-sanatoase-pentru-diabetici/195/2315/