Foto: simple-webdesign.com |
Ingrediente:
150 ml apa
400 gr zahar
100 grame unt topit si racit
250 grame lapte praf
50 grame de cacao
1 esenta rom
alune de padure sau nuci
Mod de preparare:
1. Cacaua se cerne cu laptele praf, pentru a fi mai fina compozitia. Apa cu zaharul se pune la fiert si se lasa pana incepe sa se caramelizeze. In functie de preferinte, o puteti face mai moale sau mai tare.
2. Cand siropul e gata, compozitia de lapte praf cu cacao se adauga treptat, amestecand incontinuu. Daca doriti cu nuci si alune, puteti pune in compozitie, pe care sa o turnati intr-o tava unsa cu unt.
Este recomandat sa fie consumata dupa 12 ore de la preparare. Pofta buna!
Mai puteţi încerca şi alte reţete, care reprezintă”variaţiuni” pe aceeaşi temă culinară:
http://www.culinar.ro/retete/dulciuri/prajituri/ciocolata-de-casa/42/2/6949/
http://hapleablog.wordpress.com/2011/08/16/ciocolata-de-casa-cu-biscuiti-si-alune/
http://www.gustos.ro/retete-culinare/ciocolata-alba-1.html
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/11582/Ciocolata-in-doua-culori/
http://www.proretete.ro/dulciuri/ciocolata-de-casa-cu-stafide
http://www.bunatati.ro/Dulciuri/alte-dulciuri/Ciocolata-de-casa-cu-stafide-visine-sau-nuci.html
http://www.bucataras.ro/retete/ciocolata-alba-de-casa-cu-stafide-si-fistic-21399.html
http://www.e-retete.ro/retete/ciocolata-cu-migdale-si-scortisoara
http://www.petitchef.ro/retete/ciocolata-de-casa-in-foi-de-napolitane-fid-240449