În mod clar, femeile şi bărbaţii au multe în comun, dar şi destule caracteristici diferite. Această regulă se aplică şi în ceea ce priveşte preferinţele culinare. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le ştiţi când gătiţi pentru un bărbat:
· Bărbaţii sunt înnebuniţi după fripturi, grătar şi tot ceea ce înseamna carne. Vânătorul pe care încă îl mai au în sânge îi face să prefere cele mai multe feluri de carne gătită în cel mai simplu mod, dar si reţetele fanteziste;
· Nu foarte mulţi bărbaţi preferă varza de Bruxelles şi legumele in genul zucchinilor; nu are rost să îi torturaţi cu astfel de garnituri. Cu siguranţă că puteţi creea ceva apetisant pe bază de mazăre, porumb sau chiar cartofi;
· Majoritatea bărbaţilor sunt mari fani de junk-food. Oricât de stilat sau de pretenţios este el, nu va refuza niciodată un hamburger bine făcut sau o pizza cu cât mai multe ingrediente. Este de reţinut că toate aceste preparate se pot pregăti şi acasă;
· Două ingrediente de nelipsit pentru o cină ideală sunt, în mod neaşteptat, usturoiul şi vinul. Cu siguranţă ca aţi întâlnit puţini bărbaţi care să nu mănânce usturoi şi ceapă cu plăcere; cât despre vin, să nu uităm că vinul roşu se potriveşte cel mai bine cu o friptură bună;
· În general, când gătiţi pentru un bărbat, gândiţi-vă şi la aspectul mâncării; chiar dacă ei vor mânca fără să protesteze o omletă preparată la repezeală, un meniu bine gândit, estetic, îi va impresiona în mod plăcut;
· A nu se uita aromele deosebite ale mâncării şi condimentele care ar trebui să însemne mai mult decât sare şi piper;
· Ţelina şi mâncărurile pe bază de ţelină sunt cunoscute de mult ca adevărate paie pe foc. Efect afrodiziac au şi mâncărurile thailandeze, pline de condimente, ce pun sângele în mişcare şi pastele făinoase cu fructe de mare;
· La fel de recomandate sunt deserturile cu ciocolată sau cacao, ce conţin fenilbetilamină, o substanţă responsabilă cu buna-dispoziţie;
· Mâncarea trebuie să fie proaspătă şi corect gătită, să fie compatibilă cu preferinţele culinare ale “beneficiarului”;
· Din meniu nu trebuie să lipsească niciodată ciorba, sărmăluţele, tocăniţa, sau alte mâncăruri tradiţionale, care, pe cât posibil, să îi reamintească de bucatele preparate de mama;
· De asemeni, mâncarea trebuie să fie consistentă, dar nu greoaie şi să fie frumos prezentată;
· O foarte mare importanţă o are o băutură potrivită, care însoţeşte mâncarea;
· Reţeta care nu dă niciodată greş e reţeta care-i place lui cel mai mult, chiar dacă nu conţine nici unul din alimentele - minune.