* Din bucătărie nu trebuie să vă lipsească aparate şi instrumente care, folosite constant, modifică radical modul în care pregătiţi mâncarea, prin reducerea aportului de grăsimi *
Trucurile, sfaturile şi recomandarile sunt oferite de Cuisine AZ:
* Wok - tigaia chinezească - este una dintre cele mai utile în bucătărie. Forma vasului permite ca mâncarea să fie gătită rapid, cu o cantitate foarte mică de grăsime. În wok legumele şi carnea se gătesc foarte repede, ceea ce face ca acestea să-şi păstreze toate proprietăţile nutritive;
* Vasul de gătit cu aburi - păstrează cel mai bine vitaminele şi mineralele, dar şi gustul, culoarea, textura şi aroma naturală a alimentelor. Mai mult, la abur pot fi preparate şi unele deserturi! Esenţial este faptul că pentru gătitul la aburi nu aveţi nevoie de grăsime;
* Hârtia de copt - elimină nevoia de a unge tava, indiferent ce puneţi la copt: o bucată de carne, legume sau un desert. Avantajele sunt evidente;
* Grătarul de pe aragaz - este un sistem de gătit care a supravieţuit timpului. Fie că este un grătar de piatră sau acoperit cu teflon, acesta este modul ideal de a găti fără grăsimi. Este ideal pentru preparatele de vară şi este binevenit pentru toată familia, indiferent că este vorba despre carne, legume sau fructe;
* Spray-ul pentru grăsimi şi pensula pentru uns - sunt două instrumente "banale" care vă ajută să dozaţi la valori minime cantitatea de ulei folosită la prepararea mâncărurilor. Avantajul spray-ului şi al pensulei este acela caă adăugaţi în mâncare exact câtă grăsime este necesară, nici mai mult, nici mai puţin;
* Blender-ul - este cea mai bună cale pentru a beneficia de vitamine. Cu acest instrument puteţi da frâu liber imaginaţiei şi să amestecaţi legume şi fructe cu lapte sau iaurt, în combinaţii de genul milkshake-ului, sau să faceţi supe raw, nefierte, din legumele de sezon. Totul proaspăt şi fără adaosuri nesănătoase;
* Storcătorul de fructe sau storcătorul manual de citrice vă pot ajuta să faceţi sucuri naturale din fructe sau legume sau doar din citrice, dar fără adaosul de zahăr şi conservanţi pe care îl au sucurile din comerţ.
Trucurile, sfaturile şi recomandarile sunt oferite de Cuisine AZ:
* Wok - tigaia chinezească - este una dintre cele mai utile în bucătărie. Forma vasului permite ca mâncarea să fie gătită rapid, cu o cantitate foarte mică de grăsime. În wok legumele şi carnea se gătesc foarte repede, ceea ce face ca acestea să-şi păstreze toate proprietăţile nutritive;
* Vasul de gătit cu aburi - păstrează cel mai bine vitaminele şi mineralele, dar şi gustul, culoarea, textura şi aroma naturală a alimentelor. Mai mult, la abur pot fi preparate şi unele deserturi! Esenţial este faptul că pentru gătitul la aburi nu aveţi nevoie de grăsime;
* Hârtia de copt - elimină nevoia de a unge tava, indiferent ce puneţi la copt: o bucată de carne, legume sau un desert. Avantajele sunt evidente;
* Grătarul de pe aragaz - este un sistem de gătit care a supravieţuit timpului. Fie că este un grătar de piatră sau acoperit cu teflon, acesta este modul ideal de a găti fără grăsimi. Este ideal pentru preparatele de vară şi este binevenit pentru toată familia, indiferent că este vorba despre carne, legume sau fructe;
* Spray-ul pentru grăsimi şi pensula pentru uns - sunt două instrumente "banale" care vă ajută să dozaţi la valori minime cantitatea de ulei folosită la prepararea mâncărurilor. Avantajul spray-ului şi al pensulei este acela caă adăugaţi în mâncare exact câtă grăsime este necesară, nici mai mult, nici mai puţin;
* Blender-ul - este cea mai bună cale pentru a beneficia de vitamine. Cu acest instrument puteţi da frâu liber imaginaţiei şi să amestecaţi legume şi fructe cu lapte sau iaurt, în combinaţii de genul milkshake-ului, sau să faceţi supe raw, nefierte, din legumele de sezon. Totul proaspăt şi fără adaosuri nesănătoase;
* Storcătorul de fructe sau storcătorul manual de citrice vă pot ajuta să faceţi sucuri naturale din fructe sau legume sau doar din citrice, dar fără adaosul de zahăr şi conservanţi pe care îl au sucurile din comerţ.
Pe lângă instrumentele şi ustensilele recomandate, specialiştii citaţi vă sfatuiesc să aveţi la îndemână, pe masa de bucătărie, lângă solniţă, şi câteva recipiente cu plante aromate uscate şi mărunţite, pe care să le folosiţi pentru a da gust mâncărurilor, înjumătăţind în acelaşi timp cantitatea de sare. Reducând cantitatea de sare din mâncare, aceasta devine mult mai sănătoasă. Propunerea este valabilă şi pentru piper, care trebuie pus din belşug în mâncare pentru proprietăţile lui, pentru gust şi aromă.