miercuri, 22 februarie 2012

Alimente care „ţin de saţ”

Mancarea da batai de cap oricarei persoane, intrucat reprezinta principalul motiv de ingrasare. Dupa o zi de munca in care nu ai avut timp sa gusti mai nimic, ajungi acasa si vrei sa devorezi parca intreg frigiderul.
Daca nu ai timp sa mananci de multe ori pe zi, macar incearca sa consumi feluri de mancare ce iti mentin senzatia de satietate pentru cat mai mult timp. Iata cateva exemple de astfel de alimente, conform Men's Health, citată de www.ziare.com
Supa cu taitei
Taiteii trebuie sa fie din produs integral, astfel incat mancarea sa fie un deliciu si un prilej de sanatate in acelasi timp.
In afara de asta, supa mai contine si legume, ceea ce inseamna ca este plina de proteine.
Ouale
Ouale sunt extrem de versatile, putand fi fierte, prajite, facute omleta si amestecate cu diverse alte alimente sanatoase. Sunt o buna sursa de proteine.
Carnea slaba
Proteinele reprezinta cel mai satios macronutrient, mult mai important din acest punct de vedere decat carbohidratii ori grasimile.
Mazarea
O mancare de mazare nu doar ca iti aduce aminte de copilarie, dar este si slaba in
grasimi, contine carbohidrati, dar mai ales proteine si fibre.
Cartofi cu coaja
Cartofii sunt plini de amidon, care este absorbit si digerat mai incet decat restul tipurilor de zahar simplu.
Atunci cand sunt fierti absorb destul de multa apa, ceea ce-i face sa fie satiosi. Daca le lasi si coaja vor avea un continut mai ridicat de fibre. Daca ii cureti foarte bine n-ar trebui sa fie o problema daca ca ii gatesti integral.
Tonul
Tonul, fie el conservat sau proaspat, este foarte bogat in proteine, ceea ce inseamna in mod clar ca te va ajuta sa iti mentii senzatia de satietate pentru mai mult timp.
Fasolea
Orice tip de fasole are multe proteine si putine grasmi si zahar. Nici fibrele nu lipsesc, durand ceva timp pana cand acest fel de mancare este digerat de organism, astfel ca ti se va face foame destul de tarziu.
Orez salbatic fiert
Orezul salbatic este bogat in fibre si atunci cand este fiert are putine grasimi.
Iaurt degresat si branza slaba
Iaurtul degresat, la fel ca si branza slaba, reprezinta o buna sursa de proteine, cu putine
calorii. Evita-l pe cel in care a fost adaugat zahar sau alte elemente artficiale.
Fructe si legume proaspete
Fructele si legumele sunt o sursa de hrana slaba in grasimi saturate si au foarte multe fibre si
vitamine. De la piersici pana la banane, rosii, pepeni si multe altele, poti beneficia de o gama extrem de variata de gusturi si elemente nutritive cat cuprinde.