duminică, 16 septembrie 2012

Prunele, benefice în alimentaţie

Foto: http://gardenofeaden.blogspot.ro

In stare proaspata, prunele:
- este bine sa se consume cu jumatate de ora inaintea meselor principale, sub forma de suc;
- au calitati enegizante datorirta zaharurilor pe care le contin, din acelasi motiv fiind stimulente pentru sistemul muscular si pentru activitatea celulelor sistemului nervos;
- sunt surse naturale de vitamine si minerale, ajutand la eliminarea toxinelor din organism si la combaterea oboselii si anemiei;
- sunt cei mai buni aliati ai tranzitului intestinal, stimuland si normalizand atat tranzitul intestinal cat si volumul ficatului, crescand astfel rezistenta organismului;
-pentru tratarea obezitatii, hipertensiunii arteriale si a arterosclerozei, se recomanda cure de 3 zile, in care se consuma restrictiv numai prune.
In stare uscata:
- isi pastreaza mult timp proprietatile, avand capacitatea de a creste nivelul hemoglobinei;
pentru ten si detoxifiere, se face o cura de 4 zile de prune uscate, de mai multe ori pe parcursul unui an.
Pentru efectele diuretice si laxative sunt necesare 8-10 prune, consumate ca atare dimineata pe stomacul gol, sau se face un decoct din 6-7 prune uscate, puse intr-o cana calduta, in care s-a stors si o lamaie.
Integral, pe: http://gastronomie.ele.ro/sfaturi/Nutritie_--d1/Prunele-fructe-pentru-o-nutritie-corecta_--a99.html