Vă mai puteţi
orienta spre plăcinte şi tarte cu margarină, în loc de unt, sau şi mai bine, cu
ulei, umplute cu mere, prune uscate şi dovleac. Ideale în post sunt şi
baclavaua (minunata plăcintă cu nucă însiropată cu sirop de miere), dar şi
clătitele de post (cu apă minerală în loc de ouă şi lapte), umplute cu gemurile
de toamnă.
Uneori, dulciurile tradiţionale pot fi transformate în variante de post, prin înlocuirea laptelui cu lapte de soia şi a untului cu margarina. Evident, aluaturile nu trebuie să conţină ouă, pentru că acestea nu au înlocuitor, deşi la unele reţete un pahar de apă minerală face cam acelaşi lucru pe care îl fac trei-patru ouă!
Mai puţin plăcut este că prăjiturile de post sunt la fel de bogate în calorii (poate chiar mai bogate), decât cele clasice. Puteţi experimenta şi pastele cu nucă şi fursecurile cu ciocolată.
Uneori, dulciurile tradiţionale pot fi transformate în variante de post, prin înlocuirea laptelui cu lapte de soia şi a untului cu margarina. Evident, aluaturile nu trebuie să conţină ouă, pentru că acestea nu au înlocuitor, deşi la unele reţete un pahar de apă minerală face cam acelaşi lucru pe care îl fac trei-patru ouă!
Mai puţin plăcut este că prăjiturile de post sunt la fel de bogate în calorii (poate chiar mai bogate), decât cele clasice. Puteţi experimenta şi pastele cu nucă şi fursecurile cu ciocolată.