duminică, 19 august 2012

Bomboane îngheţate de banane

Toti stim ce combinatie minunata este cea dintre ciocolata si banane. In aceasta reteta urmeaza sa congelam bananele si sa le servim ulterior semiinghetate. Consistenta lor devine cremoasa si  daca folosim o ciocolata amara, va garantez ca o sa  obtineti un desert absolut divin.
Ingrediente: 3 banane, 150 g ciocolata amara, 30 g unt, 50 g fulgi nuca cocos,  50 g migdale tocate marunt
Mod de preparare
1. Taiem bananele in felii de 3 cm grosime si le bagam pentru 1 ora la congelator;
2. Topim ciocolata si untul la bain marie sau la microunde. Trecem bananele congelate prin ciocolata topita si apoi prin nuca de cocos amestecata cu migdalele tocate, Asezam feliile de banana pe o farfurie imbracata in hartie de copt si le introducem pentru inca 1 ora la congelator;
3. Le scoatem cu 5 minute inainte de a le servi.
Sunt incredibil de bune si  racoroase si foarte foarte simplu de facut.
Pofta buna si o vara racoroasa!!
Laura Adamache (reteta primita prin email)