vineri, 25 martie 2011

Soia, mai bogată în proteine decât carnea

Preparatele din soia, gătite cu mult usturoi, ajută la scăderea rapidă a colesterolului de pe pereţii vaselor de sânge.
Uşor digerabilă, soia este energizantă, are efect regenerator pentru celule şi reglează tranzitul intestinal. Deoarece conţine mai puţine calorii decât carnea, este foarte indicată în caz de obezitate, hipertensiune arterială sau boli cardiace.
Are o mulţime de proprietăţi nutritive, este mai ieftină decât carnea şi mult mai sănătoasă decât orice alte produse alimentare. În plus, o puteţi găti în multe feluri.
Conţine de două ori mai multe proteine decât carnea, tot atâta lecitină cât gălbenuşul de ou, cazeină cât orice produs lactat şi este bogată în vitamine, fibre alimentare, săruri minerale, uleiuri vegetale, glucide, celuloză, răşini etc.
Iar dacă mai adăugaţi şi faptul că este destul de ieftină sau că o puteţi cumpăra într-o multitudine de forme (la supermagazine se găsesc pungi cu soia texturată sau cu granule de soia, semipreparate de soia şi chiar brânză de soia), vă puteţi convinge că aveţi de-a face cu un aliment foarte valoros.
Secrete utile
Pentru a avea un gust plăcut, scrie avantaje.ro, soia trebuie condimentată mai mult decât carnea. De asemenea, la fripturi sau chifteluţe, folosiţi mai mult usturoi decât în mod obişnuit. Dacă mâncarea cu soia se răceşte, nu mai este la fel de fragedă şi gustoasă, de aceea este preferabil să gătiţi doar cantitatea care se consumă la o singură masă.
Atenţie:
Soia nu trebuie consumată zilnic, deoarece este un aliment cu o mare valoare nutritivă, iar consumul în exces al acesteia poate avea efecte contrare celor dorite.