duminică, 19 iunie 2011

Cum conservăm vişinele

Pentru a avea visine pe tot parcursul anului, exista doua metode de conservare, prima fiind congelarea, care pastreaza integral toate proprietatile fructului. Visinele se spala bine, li se scot samburii cu acul si se lasa la scurs. Apoi, se baga la congelator intr-o tava pe un singur rand. Cand sunt inghetate, se iau de pe tava si se pun in pungi.
Cum se conserva
O alta metoda de conservare este punerea visinelor la murat, folosind aspirina netamponata. Visinele bine spalate si curatate de samburi se pun cu zahar intr-o cratita mare ca sa-si lase sucul. Pot fi lasate astfel, de seara pana dimineata. Apoi, se pun in borcane de 400 ori 800 de grame si trebuie acoperite cu suc. In borcanele mici se pune cate o aspirina, in cele mai mari, cate doua. Borcanele se infileteaza bine si se pun in camara.
Astfel conservate, visinele pot fi folosite si iarna la prepararea diferitelor dulciuri - prajituri, torturi, inghetata, siropuri, in care gospodinele noastre sunt mari mestere.
Trebuie amintit aici si faptul ca din visine si alcool se prepara si renumita visinata, licoare cu gust inconfundabil, cu care gospodarii cinstesc marile sarbatori de peste an si nu numai.