duminică, 19 iunie 2011

Alimentaţia, în sprijinul unui bronz frumos

Oamenii de ştiinţă au descoperit că poţi obţine un bronz frumos şi de durată mărind consumul de fructe şi legume. Un studiu recent susţine că adăugarea în dietă a unor alimente precum caisele, morcovii, ardeiul şi spanacul ajută la obţinerea unui bronz perfect.
1. Consumă alimente bogate în carotenoide
Carotenoidele sunt substanţe care dau fructelor şi legumelor culoarea roşie, portocalie sau galbenă. Asigură-te că din dietă nu lipsesc morcovii, piersicile, caisele, roşiile, pepenele galben, capşunile, salata, spanacul sau ardeiul gras dacă vrei ca pielea ta să strălucească. Pe lângă culoarea arămie pe care o oferă pielii, acestea o protejează de efectul radicalilor liberi, care provoacă îmbătrânirea cutanată. 
2. Uleiul de măsline dă o tentă aurie pielii
Fie că-l consumi în salate sau îl foloseşti în tratamentele de înfrumuseţare, uleiul de măsline dă o tentă aurie şi hidratează pielea. În plus, în zilele de plajă, poţi grăbi procesul de bronzare ungând pielea cu un strat fin de ulei. Atenţie, însă, folosit astfel nu te protejează de arsurile solare!
3. Seleniu şi vitamine A şi E pentru un bronz frumos
Vitamina A se găseşte din abundenţă în ficat, ouă, peşte gras, unt şi brânză, iar vitamina E în oleaginoase precum nuci, alune şi arahide. Seleniul facilitează bronzarea şi protejează împotriva îmbătrânirii cutanate. Consumă cât mai multe cereale, seminţe de floarea-soarelui, dovleac şi fructe de mare pentru a beneficia de aceste proprietăţi.
4. Creşte consumul de fier
Fierul este important pentru formarea hemoglobinei, pigmentul care dă culoarea roşie sângelui. Pielea palidă şi cearcănele pot indica un deficit. Cele mai bune surse sunt carnea roşie, ficatul, ouăle, lintea, fasolea, pătrunjelul.
5. Peşte pentru o piele hidratată
Peştele gras este o sursă bogată de Omega 3, acizi graşi foarte importanti pentru sănătatea pielii şi a părului. Pentru a menţine bronzul o perioadă mai lungă de timp, măreşte consumul de Omega 3 pe care îl poţi găsi şi în nuci, uleiuri vegetale şi în germeni de grâu încolţit. De asemenea, consumul de peşte aduce şi cantităţi importante de seleniu care te protejează de acţiunea radicalilor liberi. (Sursa: www.eva.ro)