vineri, 22 iulie 2011

Cum slăbiţi fără dietă

Daca vrei sa slabesti nu este obligatoriu sa tii o dieta speciala, restrictiva. Incearca sa adopti un stil de viata echilibrat.

Planifica mesele
Una dintre modalitatile prin care vei reusi sa slabesti, scrie http://dieta.ele.ro este sa iti planifici mesele si sa mananci la ore fixe. De asemenea, este foarte important sa acorzi atentie mesei tale si mananci cat mai incet. Suvureaza fiecare bucata de mancare. Mesele luate intr-un cadru relaxant ofera o placere mult mai mare decat mancare in sine si portiile uriase. In acelasi timp te vei satura mai repede si vei evita mancatul in exces.
Dormi mai mult
Incearca sa nu piezi noptile si sa dormi 7- 8 ore pe noapte. Acest lucru te va ajuta sa iti tii sub control greutatea. Atunci cand dormi, organismul se afla in pauza. Nu vei mai pofti la alimente interzise si nici nu vei exagera cu mancatul. Atunci cand te privezi de somn ai un petit mai mare si vei avea tendinta sa mananci mai mult decat ai nevoie.
Consuma mai multe legume
La masa de seara renunta la paste, pizza sau preparate cu carne in favoarea salatelor cu multe legume proaspete. Consuma-le in stare cruda. Legumele contin cantitati importante de fibre si apa, insa foarte putine calorii. Legumele pot fi servite si fierte, asezonate cu suc de lamaie si ierburi aromatice.
Consuma supe
Daca vrei sa slabesti, introdu in dieta ta si supe de legume sau de pui. Sunt usoare, hranitoare si contin foarte putine calorii. Supele ajuta la scaderea apetitului.
Evita supele cremoase, care contin grasimi si saruri.
Incearca cerealele integrale
Cerealele integrale precum orezul brun, ovaz sau paine integrala ajuta la scaderea in greutate.
Sunt foarte satioase si contin putine calorii. Aceste alimente reduc si colesterolul din sange.
Redu consumul de zahar
Daca vrei sa slabesti evita bauturile carbogazoase si dulciurile. Inlocuieste-le cu apa si fructe proaspete. Contin mai putine calorii, sunt satioase si extrem de benefice pentru organism. Consuma mai multe ceaiuri in care sa adaugi zeama de lamaie, menta sau fructe congelate.
Bea din pahare inalte
Atunci cand bei apa sau alte lichide, foloseste paharele inalte si subtiri. In acest fel vei bea mai putine bauturi carbogazoase sau alcool.
Limiteaza consumul de alcool
Atunci cand mergi la petreceri sau evenimente importante unde se consuma si bauturi alcoolice, incearca sa bei si alte lichide, precum limonada. Alcoolul contine mai multe calorii decat orice alta bautura carbogazoasa.
Consuma ceai verde
Consumul de ceai verde ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Au putine calorii, care se consuma in timpul consumului. Pentru un gust bun, poti adauga in ceai si zeama de lamaie.
Mananca acasa
Pentru a ajunge la silueta dorita, evita iesirile la restaurant. Consuma mancaruri preparate chiar de tine, acasa. Atunci cand mergi la restaurant exista riscul sa alegi din meniu cele mai calorice produse, care arata si cel mai apetisant.
Mesteca guma mentolata
Daca vrei sa slabesti, mesteca guma mentolata, fara zahar. In acest fel nu vei mai fi tentat sa gusti din alimentele interzise. In plus, dupa ce mesteci guma mentolata, mancarurile nu vor avea un gust bun.