vineri, 22 iulie 2011

Mâncărurile sărace în grăsimi, în vogă


* Multă lume prepară mâncarea în acest mod datorită beneficiilor asupra sănătăţii *
Astfel se menţine silueta şi se previn diverse boli cum ar fi cele de inimă, probleme cu articulaţiile etc. După cum ştim, grăsimile sunt importante deoarece au o anumită valoare nutritivă. În plus, ele ajută în asimilarea vitaminelor. Exista trei tipuri de grăsimi: saturate, mononesaturate şi polinesaturate.

Introducerea în reţete a mâncărurilor sărace în grăsimi

Aceste reţete sunt extrem de populare datorită celebrităţilor care le folosesc şi dieteticienilor care le recomandă. Prepararea mâncărurilor de acest gen, scrie ele.ro, nu exclude folosirea uleiului, diferenţa faţă de “bucatele” clasice fiind dată de folosirea ingredientelor sărace în grăsimi.
Sfaturi utile în bucătărie

-
Curăţaţi cât puteţi de mult din grăsimea de pe carne;
-
Preparaţi mâncarea evitând prăjirea. De obicei, grătarul est cel mai indicat;
-
Folosiţi lapte degresat atunci când preparaţi piure;
-
Puteţi folosi diferite sosuri pentru a condimenta mâncarea, precum şi legume şi fructe, pentru că sunt foarte sărace în grăsimi;
-
Preparaţi dulciurile din creme sărace în grăsimi;
-
Evitaţi carnea grasă roşie cât mai mult posibil.
De ce trebuie evitate grăsimile “rele”

Este cunoscut faptul că grăsimile, în special cele saturate, se digeră foarte greu. Astfel, grăsimea care se acumulează în organism vă face să creşteţi în greutate. Grăsimile nedigerate cresc nivelul colesterolului şi provoacă diferite boli, precum infactul sau blocajul renal.
Beneficiile preparării mâncărurilor sărace în grăsimi

Gătind astfel mâncarea veţi evita apariţia bolilor menţionate mai sus, inclusiv îngrăşarea sau durerile de spate. Astfel veţi avea o viaţă sănătoasă şi nu vă veţi confrunta cu aceste boli încă din tinereţe.