vineri, 9 septembrie 2011

Ingrediente pentru o cină afrodisiacă

Se stie ca mancarea si sexul reprezinta doua dintre marile placeri ale vietii, asa ca poate un meniu mai special pentru o cina in doi, intr-o seara speciala poate indeplini cu succes ambele dorinte. Botezate afrodisiace, dupa numele anticei zeite a iubirii, Afrodita, anumite mancaruri si bauturi, elixiruri ale amorului sau leacuri miraculoase se regasesc in folclor si in literatura culta.
·  Nautul Se folosesc boabele de naut care in Orient si tarile mediteraneene intra in componenta mai multor retete stimulante, revitalizante si afrodisiace.
·  Feniculul Semintele de fenicul au efect afrodisiac si stimulator general.
·  Nucsoara Este afrodisiac, hiperterminant (mareste temperatura corpului), stimulent nervos, avand o actiune ceva mai lenta decat scortisoara.
·  Ghimbirul Ca afrodisiac este folosita mai ales radacina. Ghimbirul intra in multe combinatii afrodisiace alaturi de miere, cardaamon, scortisoara si alte plante aromatice.
·  Piperul negru si piperul rosu Au efect stimulator general. Sunt indicate ca afrodisiac, fie sub forma de condiment, in mancaruri, fie in diferite combinatii.
·  Scortisoara Cea mai eficienta utilizare a sa este in combinatie cu alte afrodisiace care sa-i seveasca drept suport cum ar fi : mierea, galbenusul de ou, sucurile si siropurile unor plante afrodisiace (pin, brad, telina, s.a.).
·  Semintele de susan Susanul are o valoare energerica mare, este bogat in vitamina E si stimuleaza in mod considerabil virilitatea. In India este supranumit "rasayana" adica "cel care prelungeste viata". Are un pronuntat caracter Yang. Un produs derivat al susanului este halvaua de susan si miere, care este unul dintre cele mai bune alimente afrodisiace.
·  Telina Sucul de radacina este un afrodisiac si revigorant traditional. In combinatie cu mierea si anumite plante aromatice picante cum ar fi scortisoara si cardamon, efectele sale sunt si mai puternice, putand fi folosit ca afrodisiac cu efecte imediate. Mai eficient decat sucul de radacina este cel obtinut din frunzele crude, avand proprietati stimulatoare hormonale deosebite.
·  Cardamonul In lumea orientala, mai ales in cea araba, cardamonul sau hellul este numit si samanta dragostei. Actiunea cardamonului nu se limiteaza strict la efectul afrodisiac, el limpezeste emotiile si gandurile, reaprinde "focul sentimentelor".
·  Sofranul Este o planta cu virtuti vindecatoare deosebite, folosita inca din antichitate ca afrodisiac. La greci si arabi era considerata chiar o planta afrodisiaca magica.
·  Ciocolata Considerata unul dintre cele mai puternice afrodisiace si hrana zeilor pentru azteci, ciocolata contine feniletilamina si serotonina care induc o stare de bine, de chiar foarte bine, din cauza cresterii pulsului si a batailor inimii. Combinata cu frisca si capsuni bogate in vitamina C si sarace in calorii poate reprezenta desertul ideal pentru un preludiu cat mai ...dulce.
·  Busuiocul Reda tonusul si apetitul sexual. Efectul sau revigorant stimulativ este amplu, actiunea sa binefacatoare fiind manifestata atat la nivel fizic cat si psihic si mental. Este o planta cu caracter pronuntat Yang (+) sporind energia masculina in fiinta
·  Mierea Este un afrodisiac eficient cu efect revigorant, putand fi folosita simpla, ca suport pentru alte plante cu efect afrodisiac sau in combinatie cu galbenus de ou.
·  Ginsengul Este o planta vitalizanta de exceptie, avand peste 5000 de ani de intrebuintare in China, India, Corea. Ginsengul este folosit nu numai ca asrodisiac ci si ca preventiv pentru majoritatea bolilor infectioase, intineritor, medicament general.
·  Banana Devenita celebra datorita formei ei falice, banana contine potasiu si vitamina B, ingrediente necesare prodecerii hormonilor sexuali dar si a placerii tale.
·  Ananasul Mancat la conserva de cele mai multe ori, este bogat in vitamina C si folosit cu succes in tratamentele impotriva impotentei. Ai grija insa sa consumi acest fruct crud, caci altfel isi pierde din proprietati.
·  Avocado Era cunoscut ca afrodisiac inca de pe vremea Aztecilor; fructul, cu un gust delicios si o textura fina poate fi feliat si servit cu otet balsamic si piper proaspat.
·  Rosiile si merele Au o adevarata reputatie de stimulente sexuale ele imitand cu succes anumite caractere feminine dar si reprezentand fructul interzis.
·  Migdalele Sunt adevarate simboluri pentru fertilitate, joaca un rol important in stimularea dorintei feminine, aroma lor are efecte benefice; se pot servi cu martipan, ca desert, dupa cina.
·  Vinul Celebrul vin, iti poate aduce placeri nebanuite, dupa zicala: "Vinul rosu este bun pentru femei atunci cand il beau barbatii", caci iti va relaxa si stimula toate simturile.
·  Scoicile, creveti, stridiile si alte fructe de mare, sunt bogate substante vitale glandei tiroide, care iti ofera energie si contin vitamina B, fosfor, iod, calciu si fier avand efecte spectaculoase inca din trecut.